EDUCACIÓ DEL GATET

EDUCACIÓ DEL GATET

Educar bé al nostre gatet és una fonamental per a assegurar-nos una convivència feliç. Són moltes les pautes que hem de tenir en compte a l’hora de portar això a la pràctica. Us apuntem algunes de les més importants

La educación del gatito. Cabecera con varios gatitos.
La educación del gatito. Gatito en el apartado "Socializacion"

PERÍODE DE SOCIALITZACIÓ

La socialització és l’espai de temps en el qual el gatet està més receptiu a l’aprenentatge i va de la segona a la setena setmanes de vida. Tot el que el gatet aprengui durant aquest període marcarà les bases del seu comportament futur: que es relacioni amb gossos, amb nens, que aprengui els horaris, que s’acostumi al raspallat diari, que se li banyi; és en aquesta fase quan es fa natural d’una manera més fàcil tot allò que li tocarà viure durant la resta de la seva vida.


MÈTODES SUAUS, RESPECTANT LA SEVA PSICOLOGIA

 

La forma d’ensenyar a un gat difereix considerablement amb la qual seguiríem amb un gos. Així, és contraproduent retenir contra la seva voluntat, colpejar-(ni tan sols amb un diari) o abordar-se de manera brusca. De seguida aprenen el significat d’un “no” sec o un “chis” prolongat.

La educación del gatito. Gatito en el apartado "métodos"
La educación del gatito. Gatito en el apartado "castigos"

UTILITZAR CÀSTIGS INDIRECTES

Ruixar amb aigua a distància (amb un polvoritzador en mode raig) és un dels mètodes més eficaços per dissuadir un gat d’una mala conducta. Ell no relacionarà aquesta pluja sobtada amb cap persona i, per tant, no ho farà quan estigui sol, ja que pensarà que en qualsevol moment li pot tornar a succeir el mateix.

SER FERM A LES DECISIONS

A l’hora de fixar conductes hem de ser implacables en les ordres: si estem ensenyant-li a no pujar al marbre de la cuina, mai, mai, flaquejarem en aquesta decisió. Amb un sol cop que l’hi permetem tirarem per terra tot el camí fet.

La educación del gatito. Gatito en el apartado "firme en las decisiones"
La educación del gatito. Cría en el apartado "no jugar con las manos"

NO JUGAR AMB LES MANS

 El gatet ha d’aprendre que les mans li acaricien o li donen de menjar, però no són un “element caçable”. En els gats el joc i la caça estan íntimament lligats, i si li acostumem a jugar amb les nostres mans, ell no entendrà per què de vegades si i de vegades no es pot jugar amb elles, per la qual cosa és una pauta a evitar.

 

I PER ÚLTIM …

 Tinguem present que no sempre és fàcil educar un gat. Aproximadament el 15 per cent dels gats són resistents a la socialització amb les persones (sobretot aquells que procedeixen del carrer i que el seu període de socialització s’ha realitzat en absència d’humans).

La educación del gatito. 4 crías en el apartado "Y por último"
Font: www.royalcanin.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *